TOIMINTA-AJATUS JA ARVOT

Steinerpäiväkoti Pohjantähdessä pyrimme kunnioittamaan lapsen yksilöllistä luonnetta ja kehitysrytmiä. Parasta, mitä lapselle voi antaa, on aika. Aikaa tarvitaan lapsen terveeseen kasvuun. On tärkeää, että lapset voivat olla lapsia ilman suuria suorituspaineita ja leikkiä vapaasti eläytyen satujen maailmaan. Pyrkimyksenämme on luoda kiireetön tunnelma suojelemaan lapsuutta ja vapaata leikkiä.
 
Haluamme myös vaalia lasten suhdetta luontoon eläen vahvasti vuodenkiertoa seuraten. Vuodenkiertoa mukailevat sadut, lorut ja laulut suunnitellaan siten, että lapsi voi elää niiden kanssa myös omissa leikeissään.
 
Sisustuksessa kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että värit ovat pehmeitä ja materiaalit pääsääntöisesti aitoja luonnonmateriaaleja kuten villaa ja silkkiä, joita lasten on miellyttävä katsoa ja koskea. Myös lelut ovat luonnonmateriaaleista esim. puusta ja villasta valmistettuja. Lelujen tarkoituksena on antaa lapsille laadukkaita aistimuksia sekä jättää tilaa heidän omalle mielikuvitukselleen.

Päiväkodissamme on neljä 7-8 lapsen ryhmää. Emme muodosta ryhmiä iän perusteella, vaan joka ryhmässä on eri-ikäisiä lapsia. Näin luodaan kodinomainen kasvuympäristö, jossa lapset oppivat toimimaan eri-ikäisten kanssa - luonnollisella tavalla. Neljän kasvattajan lisäksi henkilökuntaamme kuuluvat keittäjä sekä päiväkotiapulainen.

kuva_toiminta-ajatus